Interviews met leden

Waarom zou jij eigenlijk gaan badmintonnen?

Lijkt het je wat? Badmintonnen bij BC-Alkmaar, op de dinsdag- en/of de donderdagavond? Hieronder lees je het antwoord op deze vraag van een aantal van onze leden.

Liters zweet en wisselende partners

Herman: “Voor die 3 liter zweet die ik elke dinsdag weer verlies en de wisselende partners”. Het klinkt misschien vreemd wat Herman zegt maar op dinsdagavond speel je (als je dat wilt) 6 keer 20 minuten met verschillende personen. De wisselende personen en ook wisselende speelsterktes houden je lekker alert.

Net zo goed worden als de trainer

Marco: “Het schiet er wel eens bij in, maar als ik eerst een uurtje train dan sla ik die shuttle daarna toch net even wat lekkerder.”

Blik op oneindig en meppen maar

Matthias: “ Ik vind het heerlijk om na een lange werkdag te badmintonnen: je zet je verstand op 0 en je geeft de shuttle een flinke mep”. “ Heerlijk om je op die manier te ontspannen”.

De competitie

Denise: “Ik speel zowel op de dinsdag- als op donderdagavond en maak ook deel uit van het competitieteam “. “ Het uit- of thuisspelen tegen andere verenigingen met daarbij het competitie-element, zijn voor de krenten in de pap “.

Ook voor de derde helft

Barbara: “ Ik vind het leuk om op donderdagavond een paar potjes te spelen, maar ik geniet ook echt van de derde helft: gezellig napraten onder het genot van een hapje, een drankje en leuk gezelschap.”

Geen last van m’n knieën

Theo: “Na een vervelende operatie aan mijn knie, wilde ik naast fietsen ook nog een andere sport beoefenen “. “ Met badminton kan ik al mijn energie kwijt en voel ik geen belasting voor mijn knie.”

Lekker slap maar ook bloedfanatiek

Irene: “Het leuke van de donderdagavond vind ik dat je eigenlijk zelf je wedstrijden samenstelt”. “Soms speel je een potje voor de gezelligheid: serieus badminton maar ook veel lachen’” Daarna speel je bijvoorbeeld tegen een stel gevorderden waardoor je ineens zelf ook bloedfanatiek wordt”.